Her finder du fondene 1
Af Kjeld Roesgaard  man. 10. sep. 2012

Der er mange steder, du kan finde oversigter over fonde og støttemuligheder til kulturprojekter, og du behøver ikke betale for at finde de fonde, du skal søge. Her er et forslag til, hvordan du kommer i gang.

“Alle legater og fonde”
En af de største frit tilgængelige databaser over støttemuligheder er Billesø & Baltzers: Legatmidler.dk. Her er intet mindre end alle legater og fonde, skriver de. Det er et godt sted at få overblik over relevante fonde.

Vælg fx Legattype: “Legater, der kan søges” og Emneområder: “Kultur” og der kommer 518 legater op (i januar 2012). Det er nok ikke alt du kan bruge. Eksempelvis er første legat der dukker op ret smalt: Henriette Levin f. Hartvigs Mindelegat, oprettet af hendes søn manufakturhandler Emil Levin, Faaborg.

Du kan også søge efter fonde med ansøgningsfrist i en bestemt måned eller årstid, og du kan søge på et bestemt ord. Det kunne være en lokalitet, der har tilknytning til dit projekt (fx. Sønderjylland: “22 legater”) eller et andet nøgleord i forbindelse med projektet. Der står typisk en 5-6 linjer om fonden, men du skal betale et mindre beløb for nærmere oplysninger som eksempelvis kontaktoplysninger.

Du kan også vælge at kopiere fondens navn og søge oplysninger om den via google eller CVR registret, hvor alle fonde skal registreres. En anden mulighed er at låne bogen eller cd-rom’en på biblioteket – søg på titel: “Vejviser til legater og fonde”. Det er jo gratis, hvis du afleverer til tiden.

Husk også vores Landsindsamling af links til kulturfonde

---

Her finder du fondene 2 fortæller om "Andre fondsoversigter" og om dem du kan finde lige for næsen af dig.