Odsherred Brandmuseum

Sjællands største Brandmuseum med over 20 historiske brandkøretøjer fra det forrige århundrede.
Følg os på Facebook: http://www.facebook.com/odsherredbrandmuseum

Museets areal udgør ca. 1.200 m2 udstillingsareal, hvoraf hovedparten udgøres af det store halgulv, hvor der udstilles mere end 20 historiske brandkøretøjer, samt diverse brand udstyr / pumper.
Køretøjerne er primært brandkøretøjer fra det forrige århundrede, men også en hestetrukket brandsprøjte fra 1864 har plads her. Museet fortæller om lokal brandvæseners historie, samt generelt om brandvæsener i Danmark. Museet er et aktivt museum, hvor en del af køretøjerne må røres og nogle må man side i, og hvor der ofte er særudstillinger og demonstrationer.
Museet indeholder et bibliotek om brandvæsener i Danmark hvor der er fremvisning af historiske film m.m. På 1. sal over foreningslokalerne er der forskellige udstillinger af mindre brandmateriel og -udstyr. Ikke mindst de store montre med brandhjelme fra hele verden er et besøg værd, da det er muligt at se ca. 140 brandhjelme fra 30 forskellige lande. Rundt omkring i museet er der montre fyldt med modeller af redningskøretøjer af forskellig slags og størrelse, så mon ikke man kan finde den man selv havde som barn blandt de mange modeller. Museet er også i besiddelse af en meget stor samling af fortjenstmedaljer fra brandvæsener i hele verden. Mere end 200 forskellige medaljer kan ses i forskellige udstillingsmontre. På vægge, i reoler, på hylder m.m. kan der ses brandredskaber fra gamle dage, såsom strålerør, økser, lygter o.m.a.

Museet har et tæt arbejde med Dragsholm Bandværnsforening der også holder til huse i bygningen. Dragsholm Brandværnsforening fungerer som Brandmuseets venneforening, og varetager den daglige drift af museet.
For 1OO kr. årligt kan du blive medlem af foreningen, og du modtager deres årlige medlemsblade, samt gratis adgang til museet

Odsherred Brandmuseum

Industrivangen 12

4550 Asnæs

Tlf: 21653224

Yderligere information: Hjemmeside
Åbningstider:

Åbent: Alle lørdage, hellig- og skolefridage fra kl. 13.00 til 17.00

Entré: Voksne 60 kr. Børn 30 kr. Børn under 3 år Gratis